Spring naar inhoud

Olivia Gude

december 10, 2011

Olivia Gude is beeldend kunstenaar en professor aan de Universiteit van Illinois in Chicago. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring op het terrein van community-art, en heeft tientallen grootschalige muurschilderingen en mozaieken gemaakt samen met groepen van verschillende generaties, met ouderen, kinderen en jongeren.

Ze is de oprichter van de Spiral Workshops aan de Universiteit van Illinois, een plek waar jonge kunstenaars en docenten in opleiding samenwerken om samen nieuwe visies op kunsteducatie te ontwikkelen. http://www.uic.edu/classes/ad/ad382/sites/SpiralWorkshop/SW_index.html

Het kunstenaarschap is de bron voor haar visie op kunsteducatie. In het artikel “Principles of Possibility” (2007) bepleit ze dat het zinvoller zou zijn een curriculum te maken voor de kunstvakken dat zich richt op de rol van de kunstenaar en van de artistieke praktijk, vanuit de gedachte dat kunst een open concept is dat altijd ontwikkelt en verandert, en gebaseerd op het geloof in de transformerende kracht van kunst en kritische beschouwing.

https://naea.digication.com/omg/Principles_of_Possibility

samenvatting Principles of Possibility

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: