Spring naar inhoud

Daar waar kunst de samenleving raakt

december 17, 2011

Deze week een artikel van Monica de Ruiter, freelance cultuurjournalist. Zoals ze het zelf verwoordt op haar website: “Ik schrijf over dat wat je niet ziet maar wat er altijd is, over nieuwe werelden die met elkaar worden verbonden; hiphoppers in het ballet, kunstenaars in de klas, multiculturele begroetingen op straat, een consulent die dominee wordt. Ik schrijf over de vonk van creativiteit, over dat wat mensen verbindt en tegelijkertijd bijzonder maakt. ” De Ruiter schrijft over kunst en cultuur voor o.a. de nrc next, het NRC Handelsblad, Cultuur & Ondernemen, Stadsdeelkrant Amsterdam en de BankGiro Loterij Museumprijs. Zij verzorgt ook trainingen en lezingen voor journalisten en culturele organisaties.

Dit artikel gaat over het oorlogsproject van BIK-er Marie-Chantal Kramers op de Amsterdamse Flevoparkschool:  NRCH Iets met de oorlog doen is fijn en verdrietig mei 2010

De website van Monica de Ruiter

De website van Marie-Chantal Kramers

Copyright © Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze post mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: