Spring naar inhoud

Rosmolenbuurt

februari 20, 2012

In de Rosmolenbuurt, een oude wijk in het centrum van Zaandam, vindt een grootscheepse herstructurering plaats. In de plannen voor de wijk is ook een rol weggelegd voor kunst en cultuur, waarbij de bewoners actief in het proces worden betrokken.  Omdat de herstructurering vele jaren in beslag neemt, geven meerdere beeldend kunstenaars opeenvolgend  vorm  aan het kunstproject in de buurt.

Adriaan Nette heeft de start gemaakt voor het project, in 2004 nam Guda Koster het stokje over met het project OPGEMERKT! en in 2006 startte Lilian Roosenboom haar project Vensters. In 2009 werd het stokje overgenomen door Peter van der Heijden i.s.m. Marc Volger met het Verzamelmuseum. In de voormalige meubelzaak MY HOME aan de Oostzijde 124 in Zaandam kreeg het succesvolle maar tijdelijke kunstproject Het Verzamelmuseum een mooi vervolg. Tot aan de zomer 2011 zijn in de etalages de resultaten te zien van 7 buurtprojecten. FluXus Home in de Rosmolen buurt is een project van beeldend kunstenaars Nicole van der Heijden en Marc Volger. Met steun van Gemeente Zaanstad, Woningbouwvereniging Parteon en FluXus Centrum van de Kunsten Zaanstad.

Midas Koops beet de spits af met zijn akoestisch project ‘Het was een goede zaak”.
Hij ontlokte verhalen aan de oudste bewoners van de buurt in het zorgcentrum Het Pennemes. Hij vroeg hen naar hun eigen unieke ervaringen en herinneringen. Voorbijgangers konden aan de buitenzijde van het pand met bekers tegen het glas luisteren naar de verhalen van de ouderen van Het Pennemes.

KLIK HIER VOOR DE WEBSITE

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: