Spring naar inhoud

About

Op diverse plekken, in verschillende instellingen en bij heel veel projecten in Amsterdam leveren beeldend kunstenaars een bijdrage aan onderwijs en educatie.  Verschillende beeldend kunstenaars, met uiteenlopende achtergronden en scholing, maar met één belangrijke overeenkomst: de combinatie van een eigen kunstpraktijk en een rol in onderwijs of educatie.

De initiatiefneemsters van NWC de Ezel, Marike Hoekstra en Linda Rusconi, hebben op basis van hun eigen ervaringen en de ervaringen van hun professionele contacten gemeend dat er behoefte bestaat aan een inhoudelijk netwerk voor beeldend kunstenaars in educatieve rollen. Een netwerk voor en door beeldend kunstenaars als een plek voor kritische reflectie op het werk van de kunstenaardocent.

In de zomer van 2010 besloten zij een gedrukt 0-nummer te maken. Lees meer HIER

Elke week in het weekend op de website en op Facebook een verslag/interview/link/artikel/blog/beeldverslag of ander nieuws met betrekking tot beeldend kunstenaars in educatie. NWCdeEzel is altijd op zoek naar gastredacteuren en bijdrages. Wil je ook graag een keer een blog/verslag/website/interview/link of ander nieuws met betrekking tot beeldend kunstenaars in educatie delen? Dat kan altijd! Wees welkom en mail het naar nwcdeezel@gmail.com of post het op onze Facebook pagina.

NWCdeEZEL op FACEBOOK

Door wie?

  • Marike Hoekstra is vanuit de wil tot weten als kunstenaardocent terecht gekomen op de Masteropleiding Kunsteducatie aan de AHK en is daar in 2008 afgestudeerd met een onderzoek naar de rol van de kunstenaar in het onderwijsproject Toeval gezocht. Na haar afstuderen is ze, naast haar eigen kunstpraktijk, als zelfstandige verder gegaan met het ontwikkelen van kunsteducatieprojecten en het doen van onderzoek naar wat wel wordt omschreven als de ‘didactiek van de kunstenaar’. www.marikehoekstra.nl
  • Linda Rusconi, creatief ondernemer, afgestudeerd Bachelor of Education in Arts aan de  Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Zoals ze zelf op haar website zegt:  ‘Is illustrator, docente beeldende vorming, leergierig, project medewerker, website uitpluiser, nieuwsgierig, fotograaf, zelfstandige.’ www.lindarusconi.nl
  • Wisselend bestand van gastredacteuren, illustratoren, vormgevers, fotografen, afkomstig uit de doelgroep: beeldend kunstenaars in onderwijs en educatie.
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: